Εμφυτευματολογία 

Τα οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται σε άτομα στα οποία λείπουν ένα ή περισσότερα δόντια. Κατασκευάζονται από τιτάνιο, υλικό απόλυτα βιοσυμβατό (συμβατό με τους ιστούς του ανθρωπίνου σώματος), το οποίο κυριολεκτικά ενσωματώνεται στα περιβάλλοντα οστά και γίνεται μέρος τους.

 

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια αποτελεσματική, ασφαλή και προβλέψιμη, ως προς το τελικό αποτέλεσμα, λύση σε περιπτώσεις που λείπουν δόντια.

Μπορούν να αντικαταστήσουν το ένα ή και όλα τα κενά του οδοντικού φραγμού και να στηρίξουν είτε μια γέφυρα, ώστε να αποτραπεί η τοποθέτηση κινητής οδοντοστοιχίας ή μια ολική οδοντοστοιχία κάνοντάς την πιο σταθερή, ασφαλή και άνετη για τους ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας.

 

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων εξυπηρετεί τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. Λειτουργικά, βελτιώνεται στο μέγιστο η μασητική ικανότητα του ασθενούς και αισθητικά, αντικαθιστά τα δόντια που λείπουν στον οδοντικό φραγμό, χαρίζοντας ένα ολοκληρωμένο χαμόγελο.

Η συνεργασία του Στοματικού και Γναθοπροσωπικού Χειρουργού, που θα αναλάβει τη χειρουργική τοποθέτηση του εμφυτεύματος, με τον οδοντίατρο, ο οποίος θα αναλάβει την προσθετική επί των εμφυτευμάτων, δίνει στον ασθενή τα πιο ασφαλή και προβλέψιμα αποτελέσματα.

  • HAOMS Facebook page
  • YouTube Social  Icon
  • HAOMS Twitter page
Αρχεία Ελληνικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής

Webmaster: Athena Spanou, DMD, MD, OMFS 

Assistant Editor: Christos Krasadakis, DMD, MD, OMFS 

© 2019 Hellenic Association for Oral and Maxillofacial Surgery